Je křesťanský Bůh schizofrenik s rozštěpenou osobností na „Dobrého Boha“ který je milosrdný a myslí to s námi dobře a na „Zlého Boha“ který je masově vraždící sadistický psychopat?

Co vyčteme z Bible?

(Dobrý Bůh) – Na jedné stránce Bible Bůh milosrdně přikáže nejsvětější přikázání izraelitům: „nezabiješ“. (Zlý Bůh) – Na druhé stránce pak Bůh vyvraždí všechny děti v Egyptě, jenom aby naštval faraóna (tak krutý nebyl ani Hitler). A prakticky na každé druhé stránce v Bibli je něco podobného. (Dobrý Bůh) – Potom se Bůh převtělí do Ježíše a najednou se zase na chvíli tváří, že je špatné ublížit i mravenečkovi. (Zlý Bůh) – Do té doby, než se nechá „za naše hříchy“ umučit k smrti jako krvavá oběť pro jeho samého. (Dobrý Bůh) – Pak je psáno, že skrze Ježíše přichází spása pro všechny. (Zlý Bůh) – A o kousek dále zase, že kdo neuvěří tak bude navěky hořet v pekle v těch nejhorších mukách.

A nebo je snad Bůh konzistentní? Že by byl zlý, sadistický, masový vrah který každého na zemi zavraždí a pak ho nechá na věky mučit v pekle, ale při tom si chce vychovat skupinu nohsledů, které odmění tím, že ho pak budou moci na věky chválit a oslavovat v nebi? Také možnost.

Jen nevím co je horší.