Na začátek pouze napíšu,  že vynechám málo rozšířené extrémy, jako je křesťanský terorismus v Indii nebo popravování a doživotní věznění homosexuálů v Africe. Také se věnuji POUZE zlu, které má toto náboženství na svědomí dnes (což je pouze menšina všeho zla, které bylo ve jménu Krista napácháno). Příspěvek bude vypadat jako seznam s komentáři.

1) Neuznávání moderního vědeckého poznání

– Mnoho křesťanů neuznává vědecky prokázanou teorii evoluce, považuje ji za dílo ďábla a spiknutí ateistických vědců a Božích nepřátel. Tato část křesťanstva by nejraději začala na školách učit Bibli (kreacionismus, inteligentní design) na místo vědy (evoluce), o což se snaží především v USA.

2) Tmářství ohledně sexuality

– Křesťané chtějí zrušit sexuální výchovu na školách a udržet své děti ve tmě co se týče znalostí v oblasti sexuálního chování. Cokoli jiného než abstinence až do stvatby a následně sex pouze za účelem plození dětí je pro mnohé křesťany nepřijatelné, nemorální a promiskuitní jednání. O homosexualitě nesmí padnout ani zmínka.

3) Diskriminace sexuálních menšin a totální nenávist k nim

– Křesťané nenávidí homosexuály tak jako málo co. Sice vám většina z nich pokrytecky řekne, že je milují, tak jako Ježíš miloval hříšníky, ale jejich činy mluví o něčem jiném. Prosazení právní úpravy umožňující homosexuálním párům navštěvovat se vzájemně v nemocnici a sdílet majetek  (registrované partnerství) je podle křesťanů naprosté zničení rodiny a manželství. Se stejnou nenávistí a odporem se dívají na možnost homosexuálních párů adoptovat z dětských domovů nikým nechtěné děti („výchova“ v dětských domovech vede k tomu, že velká většina jejich bývalých absolventů končí v kriminále, což ale o dětech z homosexuálních rodin naprosto neplatí). Pokud je nějaký člověk, který je čistě náhodou homosexuál, dosazen na nějaké místo ve veřejné správě, je to automaticky útok na rodinu a pokus zničit tradiční hodnoty.

4) Zakazování vědeckého výzkumu

– Křesťané chtějí zakázat vědecký výzkum na kmenových buňkách, bez ohledu na to, že tento výzkum může přinést léky na mnohé, dnes těžko léčitelné, nemoci a problémy, nemluvě o významném posunu a přispěvku do vědomostního fondu lidstva.

5) Diskriminace žen

– V Katolické církvi a i v některých dalších církvích je ženám zakázáno vykonávat post kněze nebo jakýkoli jiný alespoň trochu významný post. Je to diskriminace čistě založená na pohlaví. Dále jsou prakticky všichni křesťani pro zákaz potratů a tudíž chcou nařizovat, na základě své osobní víry, všem ženám co mohou dělat se svým tělem a co ne. Některé církve to dovedly do takového extrému, že i když je jasné, že plod zemře a pouze potrat může zachránit život alespoň matce, tak ženám radí, aby místo potratu raději zemřeli spolu s plodem.