Velmi populární křesťanský mýtus je, že Hitler byl ateista a celá Třetí Říše byla také ateistická. To bych chtěl vyvrátit, tím že budu poukazovat na určitá fakta ukazující na křesťanskost nacismu.
– Hitler nebyl ateista. Byl pokřtěný, byl členem Katolické církve, a ke křesťanství se otevřeně a veřejně hlásil. Zde je výběr z mnoha jeho výroků ukazujících na jeho křesťanskost:

„Mé cítění mě jako křesťana směřuje k mému Pánu a Spasiteli jako bojovníka.“
Adolf Hitler, 12 dubna 1922

„Jako křesťan nemám žádnou povinnost nechat se podvádět, ale naopak mám povinnost být bojovníkem za Pravdu a Spravedlnost…“
Adolf Hitler, 12 dubna 1922

Hitler byl dokonce kreacionista. Uveďme jeho citát

„Liška zůstane vždy liškou, husa vždy husou, a tygr si vždy ponechá znaky tygra.“
Hitler, Mein Kampf

Ještě zmiňme Hitlerův názor na sekulární školy:

„Sekulární školy nikdy nemůžeme tolerovat, protože takové školy nedávají [svým žákům] žádné náboženské instrukce, a obecné morální instrukce bez náboženského základu visí ve vzduchu. Současně, veškeré formování charakteru a náboženství musí být odvozeno z víry.“
Adolf Hitler, ve své řeči 26. dubna 1933

( Více Hitlerových pobožných citátů v angličtině zde: http://nobeliefs.com/hitler.htm )

Dále pár faktů:
– Německé obyvatelstvo podle dobového sčítání lidu bylo z 94% křesťanské. A právě tito lidé zvolili Hitlera a tvořili NSDAP.
– Hitler zakázal spolek ateistů a nechal jej rozpustit.
– Hitler měl otevřenou podporu většiny evangelických církví říše. Dokonce mu poslali srdečné blahopřání k napadení Sovětského Svazu, kde Německo symbolizovalo křesťanského křižáka který bojuje za Boha a šíří víru v boji proti bezbožným ateistickým komunistům.
– Hitler nebyl nikdy exkomunikován z Katolické Církve, ani posmrtně.
– Bůh byl zmíněn na mincích a standartách Třetí Říše.
– Hitler instruoval nacistické pohlaváry aby nevystupovali z církve.