Prvně vysvětlím v co křesťané věří. Křesťané věří, že lidská bytost a její duše vzniká při početí, tedy když se spojí spermie s vajíčkem. Dále většina evangelíků věří v to, že člověk půjde do pekla, pokud za svůj život neuvěří a nepřijme Krista, který jediný nás může očistit od dědičného (a svých vlastních) hříchu. Ostatní a především katolíci věří, že například novorozenců se to netýká, a ti jdou rovnou do nebe. Dále křesťané nevěří v reinkarnaci.

Teď si představte situaci, ve které se spojila spermie s vajíčkem, ale ihned dojde k samovolnému potratu (nemusí jít o prášek „po“ nebo přímo o lékařem prováděný potrat, samovolné potraty se dějí velmi často a je to přirozený mechanismus těla, který tak zabíjí slabé nebo jinak vadné plody). Takže podle křesťanské logiky se tam objevila lidská bytost včetně duše, a ihned potom zmizela. A vzhledem k tomu, že křesťané odmítají reinkarnaci, tak ta duše toho plodu (podle křesťanů „dítěte“) půjde buď rovnou do pekla kvůli dědičnému hříchu a nebo rovnou do nebe. Dotyčný „člověk“ (jedna buňka) doslova neměl život, nikdy nic neviděl, nic nepocítil a ani neměl mozek (mravenec je milionkrát složitější a inteligentnější organismus než dotyčný „člověk“) a už jde buď do pekla a nebo do nebe. Takže Bůh je buď strašně zlý, že posílá duše do pekla aniž by jim dal sebemenší šanci, a nebo pokud jde do nebe, tak je zas strašně zlý na nás, že nás tu nechá trpět a být pokoušeni Satanem atd. když evidentně JDE aby jsme šli do nebe rovnou. Kolik lidí žije v extrémní chudobě a v nemocích, a celý život si tu protrpí jako nějakou noční můru, a pak jdou stejně do pekla, protože neuctívali toho správného boha, nebo udělali něco co se Bohu nelíbí, zatímco obrovské množství potratů jde jen tak do nebe, aniž by museli hnout prstem nebo se vůbec narodit.

Otázka: Křesťané, opravdu věříte v takového „boha“? Kde je spravedlnost? Jaký má pro ten potrat život smysl, když existuje asi jen vteřinu a nemá ani mozek?